úterý 6. srpna 2013

Toasty se sýrem a paprikovým pyré


Ingredience: 6 porcí
  • červená paprika 1 kg
  • cibule 1 ks
  • stroužek česneku 2 ks
  • malá červená feferonka 1 ks
  • svazek petrželové natě 1 ks
  • snítky oregana 2 ks
  • slunečnicový olej 1 lž.
  • sůl
  • celozrnný chleba 1 balení
  • listový salát
  • měkký ovčí sýr 300 g (popř. balkánský sýr)
  • čerstvě umletý černý pepř
  • nasekaná dýňový semínka 2 lž.
Postup:
  1. Papriky nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jaderník a položíme na plech slupkou nahoru. Plech zasuneme na střední lištu nepředehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 220 °C, až slupka zpuchýřkovatí.
  2. Papriky vyjmeme, přikryjeme je dvěma vlhkými papírovými ubrousky a necháme několik minut stát. Poté z nich slupku sloupneme.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Feferonku rozpůlíme, vyjmeme semena a omyjeme. Petrželovou nať a snítky oregana opereme. Všechny přísady rozmixujeme společně s paprikami. Smícháme s olejem a osolíme.
  4. Na krajíčky chleba položíme listy salátu a naplníme paprikovým pyré. Posypeme rozdrobeným ovčím sýrem (balkánským sýrem), pepřem a dýňovými semínky.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Tyhle tousty všem doporučuji. Ochutnávala jsem a byly výborné:)