Brambory se smetanou a rajčaty
Ingredience: 4 porce
- brambory 600 g
- cibule 1 ks
- 1/2 svazku majoránky
- olej 2 lž.
- asi 1/8 l vody
- středně velká rajčata 3 ks
- smetana 100 g
- sůl
- čerstvě umletý černý pepř
Postup:
- Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kosty.
- Cibuli oloupeme a nasekáme, lístky majoránky otrháme a jemně nasekáme.
- V kastrole rozpálíme olej. Brambory, cibuli a majoránku na středním ohni za občasného míchání osmahneme. Přidáme vodu, uvedeme do varu, přikryjeme a na mírném ohni asi 15 minut vaříme, až jsou brambory měkké.
- Rajčata v misce zalijeme vařící vodou, poté studenou vodou a stáhneme z nich slupku, a nakrájíme na kosty. Společně se smetanou, solí a pepřem zamícháme do brambor a asi 3 minuty prudce povaříme.
Žádné komentáře:
Okomentovat