úterý 6. srpna 2013

Brambory se smetanou a rajčaty


Ingredience: 4 porce
  • brambory 600 g
  • cibule 1 ks
  • 1/2 svazku majoránky
  • olej 2 lž.
  • asi 1/8 l vody
  • středně velká rajčata 3 ks
  • smetana 100 g
  • sůl
  • čerstvě umletý černý pepř
Postup:
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kosty.
  2. Cibuli oloupeme a nasekáme, lístky majoránky otrháme a jemně nasekáme.
  3. V kastrole rozpálíme olej. Brambory, cibuli a majoránku na středním ohni za občasného míchání osmahneme. Přidáme vodu, uvedeme do varu, přikryjeme a na mírném ohni asi 15 minut vaříme, až jsou brambory měkké.
  4. Rajčata v misce zalijeme vařící vodou, poté studenou vodou a stáhneme z nich slupku, a nakrájíme na kosty. Společně se smetanou, solí a pepřem zamícháme do brambor a asi 3 minuty prudce povaříme.

Žádné komentáře: