Perníková roláda
Ingredience:
- hladká mouka 550 g
- cukr krystal 220 g
- rostlinný tuk 100 g
- banán 1 ks
- kypřící prášek do perníku 1 ks
- vanilkový cukr 1 ks
- med 2 lžíce
- kakao 1,5 lžíce
- marmeláda
- sezamový semínko, mák, ořechy, sušené ovoce
Postup:
- Tuk necháme rozehřát a s cukrem, vanilkový cukrem a medem rozetřeme. Můžeme si pomoct mixérem.
- Přidáme mouku, kakao, banán, kypřící prášek do perníku a vypracujeme 3 těsta.
- Ty pak necháme minimálně 3 hodiny v lednici.
- Jednotlivá těsta rozválíme, natřeme marmeládou a posypeme libovolně zvolenými surovinami. Zavineme a pečeme 25 minut na 180 °C.
Žádné komentáře:
Okomentovat