pondělí 28. října 2013

Perníková roláda


Ingredience:
  • hladká mouka 550 g
  • cukr krystal 220 g
  • rostlinný tuk 100 g
  • banán 1 ks
  • kypřící prášek do perníku 1 ks
  • vanilkový cukr 1 ks
  • med 2 lžíce
  • kakao 1,5 lžíce
  • marmeláda
  • sezamový semínko, mák, ořechy, sušené ovoce
Postup:
  1. Tuk necháme rozehřát a s cukrem, vanilkový cukrem a medem rozetřeme. Můžeme si pomoct mixérem.
  2. Přidáme mouku, kakao, banán, kypřící prášek do perníku a vypracujeme 3 těsta.
  3. Ty pak necháme minimálně 3 hodiny v lednici.
  4. Jednotlivá těsta rozválíme, natřeme marmeládou a posypeme libovolně zvolenými surovinami. Zavineme a pečeme 25 minut na 180 °C.





Žádné komentáře: