středa 30. října 2013

Cizrnová pomazánka


Ingredience:
  • cizrna 150 g
  • bílý jogurt 80 g
  • olivový olej 1 lžička
  • citronová šťáva 1 lžička
  • stroužek česneku 1 ks
  • sůl
  • bazalka, majoránka
Postup:
  1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Ráno vodu vylejeme a často vyměňujeme po 2 dny. Necháme ji vyklíčit, tím zaktivujeme enzymy. Poté ji 1 hodinu vaříme s bylinkami (majoránka, nebo bazalka). Po hodině ji rychle vložíme pod tekoucí studenou vodu a poté sloupneme slupky. Tím zamezíme její účinek, což je nadýmání.
  2. Oloupeme česnek a nakrájíme na malinké kousky.
  3. Do misky přidáme všechny zbylé ingredience a mixujeme ponorným mixérem dokud není pomazánka hladká. Tím že jsme sundali slupky nám to půjde lépe.
  4. Nakonec osolíme a podáváme s celozrnným pečivem.







Žádné komentáře: