Cizrnová pomazánka
Ingredience:
- cizrna 150 g
- bílý jogurt 80 g
- olivový olej 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžička
- stroužek česneku 1 ks
- sůl
- bazalka, majoránka
Postup:
- Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Ráno vodu vylejeme a často vyměňujeme po 2 dny. Necháme ji vyklíčit, tím zaktivujeme enzymy. Poté ji 1 hodinu vaříme s bylinkami (majoránka, nebo bazalka). Po hodině ji rychle vložíme pod tekoucí studenou vodu a poté sloupneme slupky. Tím zamezíme její účinek, což je nadýmání.
- Oloupeme česnek a nakrájíme na malinké kousky.
- Do misky přidáme všechny zbylé ingredience a mixujeme ponorným mixérem dokud není pomazánka hladká. Tím že jsme sundali slupky nám to půjde lépe.
- Nakonec osolíme a podáváme s celozrnným pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat