pondělí 5. srpna 2013

Pohankové karbanátky se zeleninou






Ingredience: (cca 12 karbanátků)
  • pohanková krupice 200 g 
  • zeleninový vývar 400 ml
  • mrkev 200 g
  • cibule 1 ks
  • stroužek česneku 1 ks
  • plnotučná sójová mouka 25 g
  • vejce 1 ks
  • nízkotučný jogurt 50 g
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • sůl, mletý pepř, olej na smažení
  • nastrouhaný muškátový oříšek (hrst)
  • červená paprika 1 ks
  • cherry rajčátka 10 ks
  • cuketa 1 ks
  • lístky bazalky na ozdobení
Postup
  1. Pohankovou krupici uvedeme v zeleninovém vývaru do varu, přikryjeme a na mírném ohni 3 minuty vaříme. Hrnec stáhneme z plotýnky a pohanku necháme hodinu bobtnat a přitom chladnout. Mrkev si oloupeme a nastrouháme, cibuli a česnek oloupeme a na jemno nakrájíme. Vše zamícháme do pohankové krupice. Přidáme sójovou mouku, vejce, jogurt, kmín, sůl, pepř, muškátový oříšek a vypracujeme těsto. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 12 karbanátků a postupně je na mírném ohni smažíme asi 5 minut z obou stran. V troubě při 50 °C je udržujeme teplé.
  2. Nakrájíme si červenou papriku, cuketu a cherry rajčátka na libovolně velké kousky a na rozpáleným oleji dusíme dokud zelenina nezměkne, podle chuti dochutíme solí či kořením. Nakonec hotovou zeleninu ozdobíme lístky bazalky.


1 komentář:

Zrzunka řekl(a)...

bezva recepty:)