neděle 11. srpna 2013

Piškot s marmeládou a čokoládou

Pro vegany


Ingredience:
  • polohrubá mouka 1,5 hrnku
  • celozrnná mouka 0,5 hrnku
  • cukr 3/4 hrnku
  • olej 0,5 hrnku + na vymazání plechu
  • hrubá mouka na vysypání plechu
  • čokoláda na vaření
  • prášek do pečiva 1 ks
  • marmeláda (já použila meruňkovou)

Postup:
  1. Mouku, cukr, olej, prášek do pečiva a 1 hrnek vody smícháme v těsto.
  2. Vyšší plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme na něj připravené těsto a necháme ho v troubě upéct při 180 °C asi 30 minut.
  3. Hotový koláč pomažeme marmeládou.
  4. V hrnci rozpustíme čokoládu s asi 100 ml vody a za občasného míchání necháme povařit, až trochu zhoustne (oddělují se z vařečky jednotlivé kapky).
  5. Poté ji vylijeme a rozprostřeme po upečeném koláči a dáme do lednice ztuhnout.






Žádné komentáře: