Piškot s marmeládou a čokoládou
Pro vegany
Ingredience:
- polohrubá mouka 1,5 hrnku
- celozrnná mouka 0,5 hrnku
- cukr 3/4 hrnku
- olej 0,5 hrnku + na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
- čokoláda na vaření
- prášek do pečiva 1 ks
- marmeláda (já použila meruňkovou)
Postup:
- Mouku, cukr, olej, prášek do pečiva a 1 hrnek vody smícháme v těsto.
- Vyšší plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme na něj připravené těsto a necháme ho v troubě upéct při 180 °C asi 30 minut.
- Hotový koláč pomažeme marmeládou.
- V hrnci rozpustíme čokoládu s asi 100 ml vody a za občasného míchání necháme povařit, až trochu zhoustne (oddělují se z vařečky jednotlivé kapky).
- Poté ji vylijeme a rozprostřeme po upečeném koláči a dáme do lednice ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat