neděle 11. srpna 2013

Rajčatová polévka s červenou čočkou





Ingredience:
  • zeleninový vývar 600 ml
  • olivový olej 2 lžíce
  • cibulky 3 ks
  • lístky bazalky
  • červená čočka 120 g
  • loupaná rajčata 400 g
  • měkký smetanový sýr 100 g
  • sůl, pepř
Postup:
  1. V hrnci uvedeme do varu zeleninový vývar.
  2. Na olej osmažíme oloupanou a nakrájenou cibulku a česnek při mírné teplotě asi 5 minut, dokud nezměknou.
  3. Nasekáme si 1 lžíci bazalky..
  4. Propláchneme a necháme okapat čočku a přidáme ji i s oloupanými rajčaty, cibulkou a česnekem do vývaru. Uvedeme do varu, zakryjeme pokličkou a necháme asi 15 minut povařit.
  5. Po 10 minutách přidáme poloviční množství nasekané bazalky. 
  6. V malé misce rozetřeme sýr se zbytkem bazalky.
  7. Polévku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem.


Žádné komentáře: