Rajčatová polévka s červenou čočkou
Ingredience:
- zeleninový vývar 600 ml
- olivový olej 2 lžíce
- cibulky 3 ks
- lístky bazalky
- červená čočka 120 g
- loupaná rajčata 400 g
- měkký smetanový sýr 100 g
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci uvedeme do varu zeleninový vývar.
- Na olej osmažíme oloupanou a nakrájenou cibulku a česnek při mírné teplotě asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Nasekáme si 1 lžíci bazalky..
- Propláchneme a necháme okapat čočku a přidáme ji i s oloupanými rajčaty, cibulkou a česnekem do vývaru. Uvedeme do varu, zakryjeme pokličkou a necháme asi 15 minut povařit.
- Po 10 minutách přidáme poloviční množství nasekané bazalky.
- V malé misce rozetřeme sýr se zbytkem bazalky.
- Polévku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat