pátek 2. ledna 2015

Pečené brambory se zeleninou


¨

Ingredience
  • 4 velký brambory
  • mražená zelenina 150 g
  • žervé (lučina) 150 g
  • hořčice 2 lžíce
  • sůl, pepř
  • vejce 1 ks
  • sýr srouhaný
  • olej na vymazání plechu
Dip:
  • bílý jogurt 200 ml
  • česnek 1 stroužek /bez klíčků
  • máta 8 lístků
Postup:
  1. Brambory omyjeme a ve slupce vaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Po vychladnutí rozřízneme napůl a vnitřní část vydlabeme. 
  2. Vydlabané zbytky brambor s mícháme s osmaženou zeleninou a vidličkou rozmačkáme, vmícháme lučinu, vejce, hořčici. Směs osolíme, opepříme.
  3. Vydlabané brambory naplníme směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Vyskládáme na vymazaný plech a pečeme při 180°C cca 20 minut.
  4. V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek bez klíčků se solí, pepřem a nasekanou mátou.


Žádné komentáře: