Lněné krekry a pomazánka z červené řepy
Ingredience:
Lněné krekry (1plech)
- hladká mouka 125 g (Správně celozrnná špadlová jemně mletá)
- máslo 50 g
- olivový olej 1 lžíce
- voda 50 ml
- sůl 3/4 čaj.lžičky
- lněné semínka 1/2 hrtě
Pomazánka z červené řepy
- červená řepa (syrová) 1 ks
- zakysaná smetana 100 ml
- stroužek česneku 1 ks
- cibulku 1/2 ks
- citron 1/2
- sůl, pepř
- Červenou řepu oloupeme a nastrouháme.
- Cibulku nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek prolisujeme
- Vymačkáme 1/2 citronové štávy, přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem. A dáme vychladit.
- Semínka propláchneme a necháme okapat.
- Z ostatních surovin vytvoříme těsto.
- Z těsta vyválíme tenký plát, který posypeme lněnými semínky a válečkem je zatlačíme do těsta.
- Nožem nakrájíme sušenky a dáme péct 15-20 minut, při 160 °C
- Poté necháme dobře vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat