úterý 29. července 2014

Lněné krekry a pomazánka z červené řepy


Ingredience:
Lněné krekry (1plech)
  • hladká mouka 125 g (Správně celozrnná špadlová jemně mletá)
  • máslo 50 g
  • olivový olej 1 lžíce
  • voda 50 ml
  • sůl 3/4 čaj.lžičky
  • lněné semínka 1/2 hrtě
Pomazánka z červené řepy
  • červená řepa (syrová) 1 ks
  • zakysaná smetana 100 ml
  • stroužek česneku 1 ks
  • cibulku 1/2 ks
  • citron 1/2
  • sůl, pepř
  1. Červenou řepu oloupeme a nastrouháme.
  2. Cibulku nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek prolisujeme
  3. Vymačkáme 1/2 citronové štávy, přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem. A dáme vychladit.
  4. Semínka propláchneme a necháme okapat. 
  5. Z ostatních surovin vytvoříme těsto. 
  6. Z těsta vyválíme tenký plát, který posypeme lněnými semínky a válečkem je zatlačíme do těsta.
  7. Nožem nakrájíme sušenky a dáme péct 15-20 minut, při 160 °C
  8. Poté necháme dobře vychladnout.




Žádné komentáře: