Hráškový flan
Ingredience:
- mražený hrášek 300 g
- sůl
- bio citron/ limetka
- smetana 150 ml
- kajenský pepř
- zelený pepř
- 2 vejce (S), nebo 2 vejce (L)
- máslo
Postup:
- Hrášek vaříme v osolené vodě 8-12 minut.
- Poté ho zcedíme a promyjeme studenou vodou. Spolu s polovinou smetany rozmixujeme tyčovitým mixérem do hladké směsi a dochutíme citronovou kůrou a 1 lžičkou citronové šťávy, pepřem.
- Z vajec a zbytku smetany vidličkou našleháme hladkou směs (nemixujeme) a spojíme s hráškovým pyré. A dochutíme.
- 4 zapékací misky (200 ml) důkladně vymažeme máslem a nejprve naplníme z 1/4, počkáme až se ztratí bublinky a poté doplníme zbytek.
- Předehřejeme si troubu na 150 °C (horkovz.130°C)
- Naplněné zapékací misky vložíme na hluboký plech, aby byly ponořené asi ze 2/3 ve vodě.
- Flany vaříme asi 45 minut ve vodní lázni. Špejlí zjistíme jestli jsou hotové.
- Flany necháme v zapékacích miskách ještě asi 5-10 minut a poté vyklopíme. Ozdobíme bazalkovým pestem, bazalkou či dipem nebo kompotem, mátovým želé.
- Podáváme vlažné, nebo studené.
Žádné komentáře:
Okomentovat