sobota 24. května 2014

Hráškový flan



Ingredience:
  • mražený hrášek 300 g
  • sůl
  • bio citron/ limetka
  • smetana 150 ml
  • kajenský pepř
  • zelený pepř
  • 2 vejce (S), nebo 2 vejce (L)
  • máslo
Postup:
  1. Hrášek vaříme v osolené vodě 8-12 minut.
  2. Poté ho zcedíme a promyjeme studenou vodou. Spolu s polovinou smetany rozmixujeme tyčovitým mixérem do hladké směsi a dochutíme citronovou kůrou a 1 lžičkou citronové šťávy, pepřem.
  3. Z vajec a zbytku smetany vidličkou našleháme hladkou směs (nemixujeme) a spojíme s hráškovým pyré. A dochutíme.
  4. 4 zapékací misky (200 ml) důkladně vymažeme máslem a nejprve naplníme z 1/4, počkáme až se ztratí bublinky a poté doplníme zbytek.
  5. Předehřejeme si troubu na 150 °C (horkovz.130°C)
  6. Naplněné zapékací misky vložíme na hluboký plech, aby byly ponořené asi ze 2/3 ve vodě.
  7. Flany vaříme asi 45 minut ve vodní lázni. Špejlí zjistíme jestli jsou hotové.
  8. Flany necháme v zapékacích miskách ještě asi 5-10 minut a poté vyklopíme. Ozdobíme bazalkovým pestem, bazalkou či dipem nebo kompotem, mátovým želé.
  9. Podáváme vlažné, nebo studené.


Žádné komentáře: