Houbové karbanátky s opečeným toastem
vegan
- čerstvé houby 150 g (sušené 50 g)
- ovesné vločky 150 g
- strouhanka
- majoránka
- cibule 1 ks
- kmín, sůl
- chilli
- olej
Postup:
- Nejdříve si ovesné vločky vložíme do vody na 15 minut, aby změkly.
- Cibuli a čerstvé houby si očistíme a nakrájíme. (Sušené hodinu předem namáčíme ve studené vodě)
- Cibuli osmahneme na oleji a poté přidáme houby a kmín pro vůni. Podlijeme trochou vody a necháme podusit do měkka a než se vypaří voda.
- Vločky scedíme a přidáme k vychladlé směsi hub společně s majoránkou, chilli, strouhankou a hodně osolíme.
- Ze směsi vytváříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance.
- Smažíme je na rozpáleném oleji.
Žádné komentáře:
Okomentovat