sobota 5. října 2013

Houbové karbanátky s opečeným toastem

vegan


Ingredience:

  • čerstvé houby 150 g (sušené 50 g)
  • ovesné vločky 150 g
  • strouhanka
  • majoránka
  • cibule 1 ks
  • kmín, sůl
  • chilli
  • olej
Postup:
  1. Nejdříve si ovesné vločky vložíme do vody na 15 minut, aby změkly.
  2. Cibuli a čerstvé houby si očistíme a nakrájíme. (Sušené hodinu předem namáčíme ve studené vodě)
  3. Cibuli osmahneme na oleji a poté přidáme houby a kmín pro vůni. Podlijeme trochou vody a necháme podusit do měkka a než se vypaří voda.
  4. Vločky scedíme a přidáme k vychladlé směsi hub společně s majoránkou, chilli, strouhankou a hodně osolíme.
  5. Ze směsi vytváříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance.
  6. Smažíme je na rozpáleném oleji.

Žádné komentáře: