Pohankové karbanátky se zeleninou
Ingredience: (cca 12 karbanátků)
- pohanková krupice 200 g
- zeleninový vývar 400 ml
- mrkev 200 g
- cibule 1 ks
- stroužek česneku 1 ks
- plnotučná sójová mouka 25 g
- vejce 1 ks
- nízkotučný jogurt 50 g
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- sůl, mletý pepř, olej na smažení
- nastrouhaný muškátový oříšek (hrst)
- červená paprika 1 ks
- cherry rajčátka 10 ks
- cuketa 1 ks
- lístky bazalky na ozdobení
Postup:
- Pohankovou krupici uvedeme v zeleninovém vývaru do varu, přikryjeme a na mírném ohni 3 minuty vaříme. Hrnec stáhneme z plotýnky a pohanku necháme hodinu bobtnat a přitom chladnout. Mrkev si oloupeme a nastrouháme, cibuli a česnek oloupeme a na jemno nakrájíme. Vše zamícháme do pohankové krupice. Přidáme sójovou mouku, vejce, jogurt, kmín, sůl, pepř, muškátový oříšek a vypracujeme těsto. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 12 karbanátků a postupně je na mírném ohni smažíme asi 5 minut z obou stran. V troubě při 50 °C je udržujeme teplé.
- Nakrájíme si červenou papriku, cuketu a cherry rajčátka na libovolně velké kousky a na rozpáleným oleji dusíme dokud zelenina nezměkne, podle chuti dochutíme solí či kořením. Nakonec hotovou zeleninu ozdobíme lístky bazalky.
1 komentář:
bezva recepty:)
Okomentovat