neděle 3. listopadu 2013

Hráškový krém


Ingredience:
  • mražený hrášek 450 g
  • zeleninový vývar 500 ml
  • cibule 1 ks
  • pórek 1 ks
  • mléko 200 ml
  • sladká smetana 200 ml
  • máslo
  • olivový olej
  • pepř, sůl
Postup:
  1. Cibulku a pórek očistíme, nakrájíme a orestujeme na másle. Přidáme hrášek, promícháme a vlijeme zeleninový vývar.
  2. Přivedeme do varu a 5 minut vaříme, přidáme mléko a smetanu a chvilinku povaříme. 
  3. Rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme přes jemný cedník polévku zpět. 
  4. Dle chuti dosolíme.
  5. Zbylou směs hrášku můžeme použít jako směs na pizzu, kterou najdete ve štítku: HLAVNÍ JÍDLA



Žádné komentáře: