Špenátové rizoto se žampiony
Ingredience:
- rýže 2 sáčky
- sterilizované žampiony 200 g
- mražený špenát 200 g
- cibule 1 ks
- olivový olej
- stroužek česneku 2 ks
- strouhaný sýr 20 dkg
- smetana (mléko) 1 dl
- pepř, sůl
Postup:
- Dáme si vařit rýži.
- Poté na jemno nakrájíme cibulku a zpěníme jí na oleji, přidáme scezené žampiony a chvilku podusíme.
- Pak přidáme špenát, který necháme rozpustit.
- Když je špenát rozpuštěný ochutíme směs pepřem, prolisovaným česnekem, solí. Přidáme nastrouhaný sýr.
- Vše zalijeme smetanou (popř.mlékem) a asi 5 minut společně dusíme.
- Směs promícháme s uvařenou rýží.
- Můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat