sobota 24. srpna 2013

Špenátové rizoto se žampiony



Ingredience:
  • rýže 2 sáčky
  • sterilizované žampiony 200 g
  • mražený špenát 200 g
  • cibule 1 ks
  • olivový olej
  • stroužek česneku 2 ks
  • strouhaný sýr 20 dkg
  • smetana (mléko) 1 dl
  • pepř, sůl
Postup:
  1. Dáme si vařit rýži.
  2. Poté na jemno nakrájíme cibulku a zpěníme jí na oleji, přidáme scezené žampiony a chvilku podusíme.
  3. Pak přidáme špenát, který necháme rozpustit.
  4. Když je špenát rozpuštěný ochutíme směs pepřem, prolisovaným česnekem, solí. Přidáme nastrouhaný sýr.
  5. Vše zalijeme smetanou (popř.mlékem) a asi 5 minut společně dusíme.
  6. Směs promícháme s uvařenou rýží. 
  7. Můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem.





Žádné komentáře: